Annons
AnnonsTomt på hyllorna…


  Ni är många som frågat hur vi påverkas av krisen och hur det är i landet… Vi kom nyss tillbaka och det är först igår och idag som jag fått se mer än tidigare…som skrivet i tidigare inlägg bor vi utmed kusten och det är mindre påtagligt här än i centrala Aten. Men Igår när jag var i mataffären så möttes jag av det här och så såg det ut på flera ställen i matbutiken som är en av de större i vårt område.  Toapapper, ris och pasta var i stort sett borta och folk trängdes i köerna och diskuterade såklart högljutt om valet. Bankomaten gav jag snabbt upp då det ringlade sig en lång kö från den. 
Idag är det val och det ligger en tryckt stämning överallt… Det gör så himla ont i mig att se grekerna nedstämda, oroliga och en nära vän till oss började gråta när vi pratade om valet och framtiden idag . Vänner jag pratat med är rädda över vad som kommer hända om det blir ett nej, och om det gör någon skillnad om det blir ja. Det är svårt att veta hur morgondagen ser ut här om det kommer bli kaos eller att resultatet kommer att mötas med andra känslor. Vi blev bjudna av grekiska vänner att tillsammans med deras familj och vänner invänta första resultatet som skall komma runt 21(20 svensk tid) men det blir att följa det hemifrån soffan med två trötta barn som haft vänner på poolbesök. 

Jag hoppas innerligt att det folk pratar om kan hända om det skulle bli ett nej inte händer…det pratas om alla möjliga skräcksenarion och jag är inte tillräckligt insatt för att veta om det är nonsens eller om det är ens en möjlighet. Jag tror inte heller att det kommer vara problem för turister som är i eller är påväg till landet men jag vet inte…Är det något grekerna är fantastiska på så är det att med sin fantastiska värme omfamna alla som kommer till deras land. Jag hoppas innerligt att det kommer att ordna sig till det bästa för det grekiska folket, kärleken jag känner till Grekland är så stark, älskade fina Grekland. Tro inte på allt ni läser och hör, grekiska folket kämpar och sliter och jag hoppas att omvärlden ser detta vackra land och dess invånare för de de är inte vad denna kris drar upp inför omvärlden. 
Uppdatering: nu tutar alla bilar utanför så förstår att det första resultatet har kommit..

/

All My Love to the greek people today. I hope whatever happends the coming hours and days will make what you are in right now for the better. It pains me to see this warm wonderful people worried,crying, stressed about what will happend after the result from the election arrives. Wonderful Beautiful  Greece. We Love you! 

  

TAGGAR
Kommentera | Translate
OM JOSIE

Josefine Ringblom Berg är en bloggande tvåbarnsmamma, fotbollsfru och textilekonom med passion för mode. I bloggen får ni följa med på allt från resor, fotbollsmatcher, shopping, dagislämningar, galor, dopp i kristallblå vatten och såklart ta del av Josefines välfyllda garderob och outfits. Josefine och hennes familj bor vid Atens riviera, men är man gift med en fotbollsspelare kan det svänga snabbt och bära av på nya äventyr i ett nytt land! Förfrågningar om samarbeten mailas till: alicia.sternin@aller.comARKIVAnnons
Annons

Laddar