Annons
AnnonsActivate nuts!


   
 Varför har ingen berättat för mig att man helst ska aktivera nötter och frön innan man äter dom? HUR kan jag ha gått snart 29 år av mitt liv utan att veta det? Var på rawfood matlagningskurs idag med vänner och barn (hej mommy of the Year hehe) och det var SÅ intressant!  Genom att aktivera nötterna så frigör du ett enzym som gör nötterna/fröet mer lättsmält, ökar näringsvärdet…det gör ofta även nötterna naturligt sötare.

Hur aktiverar man nötter? Jo såhär:

Skölj nötterna
Lägg dem i en skål eller glasburk och täck med vatten(byt gärna vatten någon gång under tiden)
Addera havssalt
Täck skålen med en duk
Häll av vattnet i ett durkslag
Skölj nötterna noga
Torka nötterna i ugn på 50 grader eller lägsta möjliga (kan ta 3o min-4 timmar) Det går också att torka det utspridda på papper om man inte har tid att vakta ugn.

(Det är olika blötläggningstid för olika nötter läs mer här)

I learned for the first time today that you should activate nuts and seeds, better late than never.. Read more here or use the translator button for full text! 

TAGGAR
1 kommentar | Translate
OM JOSIE

Josefine Ringblom Berg är en bloggande tvåbarnsmamma, fotbollsfru och textilekonom med passion för mode. I bloggen får ni följa med på allt från resor, fotbollsmatcher, shopping, dagislämningar, galor, dopp i kristallblå vatten och såklart ta del av Josefines välfyllda garderob och outfits. Josefine och hennes familj bor vid Atens riviera, men är man gift med en fotbollsspelare kan det svänga snabbt och bära av på nya äventyr i ett nytt land! Förfrågningar om samarbeten mailas till: alicia.sternin@aller.comARKIVAnnons
Annons

Laddar