Annons
AnnonsSleepless


Skärmklipp 2014-11-19 23.15.22

Photo: Emelie Ohlsson
Berlock: Gjord av min tärna Malin Eriksson Bukett; Min mammas favoritblomma tulpan i vitt & lavendel

Denna underbara berlock fick jag av min tärna Malin på bröllopsdagen, närsom under ceremonin kunde jag titta ner på buketten och se mamma. En av mina största fasor just denna dag var hur jag skulle hantera känslorna och saknanden av mamma. Det var mycket tårar, glädje och skratt, en väldigt konstigt kombination men jag vet att hon satt där på första parkett med ett stort leende på läpparna.  

Igår precis när jag skulle lägga huvudet på kudden så kom det där knytnävslaget rakt i magen och jag var med ens klarvaken. Tårarna brände till i ögonen och andningen blev tung. I vissa stunder är det som att saknaden efter mamma är totalt överväldigande, ofta kommer det sådär plötsligt när det har gått i ett och sen blir lugnt, när barnen lagt sig och det blir knäpptyst.

I de lägen när det känns som värst är det ett ögonblick som jag håller fast lite extra vid, 14 oktober 2012 i en soffa i Hamburg. M var iväg, Jolie låg och sov och mamma och jag satt i soffan på övervåningen och pratade om allt mellan himmel och jord. En lång stund låg jag med huvudet i hennes knä och blundar jag kan jag känna hur hon stryker undan håret från min panna.Det var sista gången jag fick känna mig liten, 26 år gammal. Mindre en en månad senare var hon borta.

Trots att jag hade bott hemifrån länge, hade egen familj och tillochmed flyttat utomlands så tillät mamma alltid mig att känna mig just liten. Hur stark jag än var så stod hon alltid där men öppen famn och en stor kram till sin lilla tjej, och hur fel jag än hade så tog hon alltid mitt parti. Hon svarade alltid i telefon när jag ringde även om hon satt på toa eller var i möte så lyckades hon svara på något sätt under bordet och viska frågan; är det något viktigt eller kan jag ringa sen. Alltid redo att ta hand om mig och hon satte mig alltid först. Den tryggheten tänker jag ge vidare till mina barn.

Störst av allt är kärleken.

TAGGAR
10 kommentarer | Translate
OM JOSIE

Josefine Ringblom Berg är en bloggande tvåbarnsmamma, fotbollsfru och textilekonom med passion för mode. I bloggen får ni följa med på allt från resor, fotbollsmatcher, shopping, dagislämningar, galor, dopp i kristallblå vatten och såklart ta del av Josefines välfyllda garderob och outfits. Josefine och hennes familj bor vid Atens riviera, men är man gift med en fotbollsspelare kan det svänga snabbt och bära av på nya äventyr i ett nytt land! Förfrågningar om samarbeten mailas till: alicia.sternin@aller.comARKIVAnnons
Annons

Laddar