Annons
Annons



Glutenfree pizza


 

DSC08153

Glutenfree pizza with serranoham,sundried tomatoes& mozzarella

DSC08150

 Glutenfree pizza with cheese & ham

Min man är glutenkänslig och därför är det mesta som bakas/lagas här hemma glutenfritt. Barnen äter både gluten och glutenfritt och känner ingen skillnad. Med de mjölmixar och alternativ som finns idag tycker jag att det går smidigt att baka men ser alltid till att ha fiberhusk hemma i skafferiet för det är lite av räddningen! Här är recept på vår favoritpizzadeg som ger två pizzor eller en stor långpannepizza.

Recept:

2,5 dl ljummet vatten
0,5 paket jäst
1 msk fiberhusk
0,5 dl olivolja

1 tsk salt
5 dl Glutenfritt mjöl/mjölmix
1 tsk bakpulver

Tomatsås och topping.

 

Blanda ljummet vatten(2dl) med jäst och fiberhusk.

Tillsätt olja och salt och låt vila under duk i 10 minuter.

Blanda i mjölet och bakpulver. Tillsätt det sista av vattnet(0.5 dl)

Jäs degen i ca 30 minuter under duk. Kavla därefter till pizzabottnar.

Ha på tomatsås och topping och sätt in i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter. Njut!

 

Tycker ni det är roligt med recept?

 

TAGGAR
3 kommentarer | Translate
OM JOSIE

Josefine Ringblom Berg är en bloggande tvåbarnsmamma, fotbollsfru och textilekonom med passion för mode. I bloggen får ni följa med på allt från resor, fotbollsmatcher, shopping, dagislämningar, galor, dopp i kristallblå vatten och såklart ta del av Josefines välfyllda garderob och outfits. Josefine och hennes familj bor vid Atens riviera, men är man gift med en fotbollsspelare kan det svänga snabbt och bära av på nya äventyr i ett nytt land! Förfrågningar om samarbeten mailas till: alicia.sternin@aller.com



ARKIV



Annons




Annons

Laddar