Annons
Annons



Glutenfree carrotcake


DSC08589 DSC08596

 

Denna glutenfria morotskaka är något av det godaste vi bakat! Så saftig och god!

Carrotcake

3  ägg
2 dl råsocker
2 dl glutenfritt mjöl

1 dl mandelmjöl

1 tsk vaniljpulver(äkta ekologiskt)
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1/2 dl kokosolja
4 1/2 dl rårivna morötter

 

Frosting

60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vanilpulver(äkta, ekologiskt)
3 droppar citron eller lime
100 g philadelphiaost

1. Ugn 150 C

2. Vispa ägg och socker poröst.

3. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggsmeten.

4. Vänd ner de rivna morötterna och kokosoljan och rör ihop till en smet.

5. Häll smeten i en form och grädda i mittan av ugnen i 55 minuter. Låt kakan svalna.

6. Rör samman samtliga frostingingerdienser och bred frontongen över kakan!

TAGGAR
Kommentera | Translate
OM JOSIE

Josefine Ringblom Berg är en bloggande tvåbarnsmamma, fotbollsfru och textilekonom med passion för mode. I bloggen får ni följa med på allt från resor, fotbollsmatcher, shopping, dagislämningar, galor, dopp i kristallblå vatten och såklart ta del av Josefines välfyllda garderob och outfits. Josefine och hennes familj bor vid Atens riviera, men är man gift med en fotbollsspelare kan det svänga snabbt och bära av på nya äventyr i ett nytt land! Förfrågningar om samarbeten mailas till: alicia.sternin@aller.com



ARKIV



Annons




Annons

Laddar