Annons
AnnonsChocolate dream (glutenfree)


DSC06466

Fick syn på denna kladdkaka hos Jenny vilket gav inspiration till den ni ser ovan, en glutenfri variant med lite justeringar som vanligt när jag är i farten. Alltså den blev SÅ GOD. Succé här hemma! Vi firade det nya kontraktet med att baka denna som serverades med vaniljglass (Leonel fick bara glass). Då åt vi den varm men jag tycker den gör sig som allra bäst kall!

Recept

3 ägg
2 dl strösocker
1 1/2 dl kokossocker
1 tsk ekologiskt vaniljsocker(med äkta vanilj)
4- 5 msk kakao
2 dl glutenfritt mjöl
150 gram smält smör
1 burk kondenserad sötad mjölk (skall koka i tre timmar )

Förbered genom att koka den kondenserade mjölken i kastrull fylld med vatten i 3 timmar.(Ta av pappret på burken). Se till att burken hela tiden är täckt med vatten. Ställ därefter in i kyl tills den skall användas.

Ugn: 175 C. Smält smör. Vispa ihop ägg och socker och blanda med övriga torra ingredienser till en smet, häll i smöret och blanda lätt. Ta hälften av kladdkakesmeten och häll i en form, klicka därefter ut den kokade mjölken(kolan) och avsluta med ett nytt lager kladdkaesmet ovanpå. (Hacka gärna lite choklad och stick i kakan). Grädda i ca 20 minuter, kladdkakan skall vara lite lös i mitten men inte rinnande, tiden beror lite på hur stor form du använder dig av.
Jag rev över lite choklad när kakan var varm och sedan ställde vi in den i kylen, smakar som bäst kall.

Jenny som jag hämtade inspiration från har även gjort ett ricekrispytäcke som verkar helt gudomligt gott. Skall jag testa nästa gång!

_

Jag fick en fråga om vi äter sockerfritt här hemma och svaret är nej, men vi försöker tänka så mycket som det går på att undvika det. Mamman i familjen är värst (ooops) men om jag bakar hemma använder jag mestadels andra sötningskällor som tex agavesirap,kokossocker etc(undantag oan).  Vad gäller barnen försöker jag ge dem så lite socker som möjligt men är det kalas eller bjuds på choklad etc på helgen så kan Jolie få smaka, om Leonel är med på kalas och det är tårta försöker jag ge honom tex bara grädden och äter chokladen själv(winwin), men det är inget strikt nej från vår sida.

Lördagsgott kör vi också på men det kan lika gärna vara hemmagjorda muffins(bakta med kokossocker) som torkad frukt popcorn, glass,fruktsallad och nån gång då och då kanske ett kinderägg till Jolie. Jag resonerar som så att OM Jolie får godis så försöker jag hålla det så naturligt som möjligt gelebjörnar och godis med massa färgämnen får hon inte, lösgodis vet hon är ”vuxengodis” och även om hon sneglar på det så rör hon det inte. Det där är inte för mig va? frågar hon och accepterar sen ett nej. När det är kalas på dagis kommer det ofta hem överfyllda godispåsar och dem brukar vi gömma undan till lördagenoch kommer hon då ihåg det får hon smaka på det som känns okej tex chokladkex. Leonel får bakverk och sådant men inget godis, en snäll grek råkade ge honom choklad en gång och sen hade vi en liten duracellkanin till 12 på kvällen, men förr eller senare kommer han också att komma i kontakt med socker men just nu är han mer än nöjd med sin torkade frukt och hemmagjorda bars med andra sötningskällor.  Kanske ett luddigt svar men till största mån undviker vi det till barnen, jag skulle personligen behöva gå på sockerrensning tror jag.

TAGGAR
2 kommentarer | Translate
OM JOSIE

Josefine Ringblom Berg är en bloggande tvåbarnsmamma, fotbollsfru och textilekonom med passion för mode. I bloggen får ni följa med på allt från resor, fotbollsmatcher, shopping, dagislämningar, galor, dopp i kristallblå vatten och såklart ta del av Josefines välfyllda garderob och outfits. Josefine och hennes familj bor vid Atens riviera, men är man gift med en fotbollsspelare kan det svänga snabbt och bära av på nya äventyr i ett nytt land! Förfrågningar om samarbeten mailas till: alicia.sternin@aller.comARKIVAnnons
Annons

Laddar