Annons
AnnonsHealthy food


healthyfood healthyfood2

Vi kör ju 21 dagar utan socker, det funkar faktiskt men hjälper säkerligen att vår matbutik inte har någon lösgodishylla här i Grekland. Jag swischar snabbt förbi chokladhyllan med ögonen i marken, jag är världens största gottegris men på sistone har det gått för långt med typ choklad till frukost. Hu! Idag e jag inne på dag 14 utan socker och det går helt okej, jag har dock inte tagit bort frukt osv som man egentligen ska göra om man är hardcore. Jag är ute att minska på det dåliga sockret och det känns skönt att vara en bit påväg! Vi äter relativt nyttigt för det mesta men har på ett naturligt vis börjat tänka på det lite extra, fick en tankeställare när jag läste boken foodpharmacy och efter det har det bara rullat på. Det här är ett nytt favoritrecept här hemma, fräscht och gott. Paneringen av kycklingen tar sin lilla stund men det är SÅ värt det. Var halvt krig om de sista kycklingbitarna här hemma och även basilikasåsen fick 10 av 10. Ni är många som skrivit på Instastories och bett om recept så det kommer här! Kärlek!

 

Parmesanpanerad Kyckling:

ca 500 gr kyckling strimlad

1 ägg

1 dl ströbröd (glutenfritt)

0,75 dl riven parmesan

peppar&salt

 

Vispa ägget med en gaffel och ställ åt sidan. Blanda ströbröd, parmesan och kryddor(addera gärna din egen favoritkrydda). Doppa kycklingbitarna i ägget och därefter i ströbrödbladningen., stek i panna på medelvärme tills kycklingen är genomstekt.

 

Basilikasås

Matyoghurt(grekisk, går att byta ut mot laktosfri för den som vill)

Färsk basilika ( ca 5-10 blad)

Salt & peppar

Jag hade inga direkta mått här utan slängde i lite yoghurt, färsk basilika, , färska basilikablad, salt peppar och körde ett tag med handmixern. Fräscht och gott blev det!

 

Servera med quinoa och en god sallad med olika blad toppad med fetaost!

 

TAGGAR
Kommentera | Translate
OM JOSIE

Josefine Ringblom Berg är en bloggande tvåbarnsmamma, fotbollsfru och textilekonom med passion för mode. I bloggen får ni följa med på allt från resor, fotbollsmatcher, shopping, dagislämningar, galor, dopp i kristallblå vatten och såklart ta del av Josefines välfyllda garderob och outfits. Josefine och hennes familj bor vid Atens riviera, men är man gift med en fotbollsspelare kan det svänga snabbt och bära av på nya äventyr i ett nytt land! Förfrågningar om samarbeten mailas till: alicia.sternin@aller.comARKIVAnnons
Annons

Laddar