Annons
Annons



Canneloni(glutenfri)


DSC00853

DSC00857

DSC00867 DSC00878

 

Canneloni

Fyllning

800 g köttfärs

olivolja

1 gul lök

3-4 vitlöksksklyftor

Passerade/krossade tomater

Basilika

Canneloni tuber (glutenfria)

salt&peppar

 

Topping/sås

50 g smör

0.5 dl mjöl(glutenfri mjölmix)

600 ml mjölk

1,5 dl riven ost

Parmesan

salt &peppar

 

  1. Hacka gullök och stek med pressad vitlök tills löken mjuknat, ställ åt sidan. Bryn köttfärsen och ha i löken. Addera tomatsåsen(passerade tomater eller krossade tomater), hacka färsk basilika  och ha i blandningen(spara lite av tomatsåsen). Salta och peppra efter behag.  Låt puttra medan du gör toppingen/såsen i steg 2.
  2. Smält smör i en kastrull, när smöret bubblar ta åt sidan och vispa i mjölet. Addera därefter mjölken stegvis och vispa väl. Låt koka upp lätt i max 2 minuter och rör noga under tiden. Häll i den rivna osten och rör om, ställ blandningen åt sidan.
  3. Ställ in ugnen på 180 grader. Ta fram en ugnsform och häll tomatblandning i botten.  Använd en tesked för att fylla canneloni pastan med köttfärsblandningen och lägg sedan den fyllda pastan i formen. Häll på den vita såsen över pastan. Riv parmesan över (snåla inte) och ställ in i nedre delen av ugnen i 45-55 minuter tills pastan mjuknat. Servera med en god sallad och lite guacamole! Enjoy!

 

 

TAGGAR
Kommentera | Translate
OM JOSIE

Josefine Ringblom Berg är en bloggande tvåbarnsmamma, fotbollsfru och textilekonom med passion för mode. I bloggen får ni följa med på allt från resor, fotbollsmatcher, shopping, dagislämningar, galor, dopp i kristallblå vatten och såklart ta del av Josefines välfyllda garderob och outfits. Josefine och hennes familj bor vid Atens riviera, men är man gift med en fotbollsspelare kan det svänga snabbt och bära av på nya äventyr i ett nytt land! Förfrågningar om samarbeten mailas till: alicia.sternin@aller.com



ARKIV



Annons




Annons

Laddar