Annons
AnnonsSupermom


13323427_10154134721200330_5255034484604788517_o

 

Jag är en svinbra mamma. jag är rolig, energisk,omtänksam,kärleksfull OCH jag har mina stora barn på dagis trots att jag går hemma med vår älskade lilla baby Mateo. Fast vänta lite nu..vadå trots?? Jag följer ”dagisdebatten” som som vanligt pågår i Sverige på tryggt avstånd. Harregud att ni orkar med att hacka så på varandra? Vad tjänar det till? Får det er att må bättre? Att kalla någon en dålig mamma eller skriva att de aldrig borde skaffat barn? DU som skriver så till en annan människa borde nog snarare fundera på vad för signaler du sänder till dina egna små guldkorn, för skrämmande nog är det 99% av gångerna MAMMOR som hackar på andra mammor. För det första kan vi ju bara acceptera att vi alla har olika levnadsförhållanden och bar som kräver och mår bra av olika saker. Någon är singelmamma, den andra har sin man/partner hemma mest hela dagarna, den tredje ser sin man en gång i veckan och den fjärde har hjälp av sin mamma som bor i huset bredvid. Oavsett möjligheter till hjälp är det svårt att uppnå till stimulansen av dagiskompisarna och kladd och stök som pågår på dagis.

Annons

Är det verkligen bättre med en mamma som är slutkörd och grinig som ska släpa med sig 3 barn på ICA? Eller en mamma som blir utbränd? För idag har vi större krav på ALLT inte bara att man skall vara den perfekta mamman. Man ska vara supermamma,karriärskvinna,superpartner,vältränad, rolig, social, ha slät hy, perfekt hår och en kardashianrumpa. PIJJUUUUH är det någon som pallar trycket?

Just nu håller jag de stora barnen hemma då lillkillen vart sjuk och vårdats på sjukhus i ett försök att skona honom från nya baciller. Vet ni när jag somnar på kvällarna? Strax innan 8 i soffan. Min man är just nu hemma ca 2 dagar i veckan och då kommer han hem runt 6tiden vilket betyder att han knappt hinner få någon kärlek, minus på förhållandekontot alltså. Jag känner mig stora delar av dagen  trött, lättirriterad, slutkörd och inte alls särskilt rolig då jag ska försöka få till ett heldagsprogram med en 5åring, en 3åring och en 2månaders. Ja vissa dagar går det superbra men andra dagar inte alls. Om någon vecka ska mina barn tillbaka till dagis 5 dagar i veckan. Jag måste erkänna att jag längtar, för jag känner mig inte alls som en supermamma just nu även om jag just nu lever upp till de kriterierna. Jag ÄLSKAR mina barn över allt annat, dom är det absolut finaste jag har…men hands up, jag är en roligare mamma om jag får en liten liten paus emellanåt. Stimulansen som de får på dagis har jag svårt att nå upp till med eller utan bebis på armen. Jag hinner duscha, bebisgulla utan skrik i örat, jag hinner plocka undan lite leksaker, förbereda middagen, ta en kaffe med en kompis och kanske smita in i en klädaffär. När mina barn kommer hem så är jag FULL av energi och har längtat efter dom så mycket att jag studsar runt likt en jojo. Ibland när Marcus har en ledig dag kan vi hålla dom hemma från dagis och dra iväg på heldagsbus men ibland har det hänt att vi istället krypt upp tillsammans i soffan och satt på en serie för att dra igång en aktivitet på eftermiddagen istället. Inte tusan tänker jag få dåligt samvete för att det gör mig till en bättre mamma. Dåligt mammasamvete har man alltid ändå, så man behöver absolut inte få skäll av andra mammor. Skärpning!

Här i Grekland kastas det ingen skit. Mammor runt omkring ifrågasätter inte alls att jag har mina 2 barn på dagis trots att jag går hemma med Mateo. De ifrågasätter istället att jag INTE har en heltidsnanny som hjälper mig även om de går på dagis. De gnäller inte eller kallar mig för dålig mamma…de gör istället allt i sin makt för att hjälpa till…”lånar” barnen och åker till lekplatsen, frågar om de kan handla något eller kommer förbi med lunch och jag gör det samma så fort jag får chansen. Mammor borde stötta  och pusha varandra för tro mig det gör oss inte bara till bättre människor utan också till bättre mammor!

 

TAGGAR
18 kommentarer | Translate
OM JOSIE

Josefine Ringblom Berg är en bloggande tvåbarnsmamma, fotbollsfru och textilekonom med passion för mode. I bloggen får ni följa med på allt från resor, fotbollsmatcher, shopping, dagislämningar, galor, dopp i kristallblå vatten och såklart ta del av Josefines välfyllda garderob och outfits. Josefine och hennes familj bor vid Atens riviera, men är man gift med en fotbollsspelare kan det svänga snabbt och bära av på nya äventyr i ett nytt land! Förfrågningar om samarbeten mailas till: alicia.sternin@aller.comARKIVAnnons
Annons

Laddar