Annons
AnnonsTo live abroad


IMG_0354

 

Jag fick lite frågor om hur det är att bo utomlands att tänkte därför göra ett inlägg utifrån det då jag vet att många undrar. Ni får såklart gärna ställa frågor i kommentarerna om ni undrar något mer specifikt, jag har skrivit detta inlägg utifrån kommentarer jag fått och det finns egentligen hur mycket som helst att skriva!

Till en början när jag flyttade med M(pendlade först fram och tillbaka mellan Sverige-Tyskland sen Sverige-Holland) hade jag en väldigt intensiv period med plugg, jobb och resor fram och tillbaka då jag försökte pussla så jag fick ihop en vecka eller två hos M. När jag slutligen flyttade blev resorna till Sverige inte lika flitiga och då kom saknaden efter familj och vänner som ett hårt knytnävslag i magen. Det var värst till en början när jag var van att ha familj och vänner runt mig jämnt,  sen helt plötsligt satt jag själv och väntade på att M skulle komma hem från träning. Till en början känner man sig vilsen och på ett sätt tappade jag för en stund lite av min identitet..vem var jag? Efter ett tag finner man sina rutiner, vänner och bygger upp ett liv utomlands, som visserligen i vårt fall kretsar mycket kring fotboll, men om man anstränger sig och är öppen så finns det mycket att upptäcka och utforska. Frågan som ofta kommer är; hur kan du leva någon annans liv? Det beror ju helt på hur man ser det och jag tänker inte alls på det sättet. Jag lever VÅRT liv med mannen jag älskar på vårt livs äventyr, det är så jag ser det..inte att jag offrar mitt liv för att Marcus ska spela fotboll. Jag älskar att han får jobba med det han älskar och då spelar inget annat så stor roll, det viktigaste är att vi får vara tillsammans och tack vare det här livet får jag otroligt mycket tid med mina barn vilket jag är så tacksam för.

Jag fick frågan om jag inte känner en uppgivenhet att bo långt från vänner och familj och JA JA JA jag saknar mina fina vänner och vår familj därhemma så mycket att jag ibland inte kan andas men det är också något som jag, även om det vart och är smärtsamt vant mig vid. Tänk att kunna ta en spontanfika med bästis eller se kusinerna springa runt och busa närsomhelst? Wow vilken lycka. Tack vare skype, FaceTime och whatsapp m.m känns det på något sätt som att Sverige inte är lika långt bort utan att avstånden krympt något. Sen skulle jag offra min högra hand för en middag med mina tjejer och alla små ungar, en parmiddag med vänner eller en fredagskväll till melodifestivalen med familjen. Jag får också erkänna att jag ibland låtsas att vi sitter bara någon kilometer ifrån varandra när vi messar och skickar bilder på barnen fram och tillbaka..som om vi skulle kunna ses imorgon hur lätt som helst.

Ett stort plus med livet utomlands är att vi träffar fantastiska människor världen över, så även den dag som vi flyttar hem till Sverige kommer vi att få sakna viktiga personer i vårt liv. Vår familj hemma i Sverige är dessutom väldigt utspridd över vårt avlånga land och den dagen som vi flyttar hem kommer vi att bosätta oss i Göteborg, vilket innebär att vi tyvärr fortfarande kommer att ha ett rejält avstånd till en del i familjen.(Vi hoppas dock att alla på något magiskt sätt skall bosätta sig i Göteborg eller i närheten så småningom)

Jag vet att många undrar vad man egentligen gör som ”fotbollsfru” och detta är såklart väldigt individuellt. För mig kretsar det mesta kring vår familj, barnen att få allt att gå runt och träffa vänner, arbeta med bloggen och försöka NJUTA av livet. Då Marcus är borta mycket är det viktigt, för mig, att ha ett socialt umgänge och en trygghet med vänner och fina människor runtomkring oss. Grekland har gett mig och barnen det med besked, vår vardag här flyter på otroligt bra och det är inte ofta jag känner mig ensam utan snarare omringad av fantastiska människor och barnen likaså.

En av de jobbigaste delarna med detta livet är att vi vet att en flytt alltid kan vara runt hörnet vilket är både skrämmande och spännande, denna gång tror jag att den kommer att vara svårare då Jolie är i en lite känslig ålder och hon verkligen ÄLSKAR sina klasskamrater och andra fina vänner. Jag kan ta att jag tycker det är jobbigt men att hon och Leonel ska behöva känna det gör att jag bara vill brista ut i gråt. Det fina är att vi alltid kommer alltid att ha vårt Grekland och jag är så tacksam över att vårt fotbollsliv gett oss chansen att få bo här..förhoppningsvis ett bra tag till!

 

HÄR kan ni läsa ett tidigare inlägg jag skrivit om att vara fotbollsfru.

 

Kärlek J

(For english use the translator button, not yet working from a mobile device) 

Photo: Emelie Ohlsson

TAGGAR
Kommentera | Translate
OM JOSIE

Josefine Ringblom Berg är en bloggande tvåbarnsmamma, fotbollsfru och textilekonom med passion för mode. I bloggen får ni följa med på allt från resor, fotbollsmatcher, shopping, dagislämningar, galor, dopp i kristallblå vatten och såklart ta del av Josefines välfyllda garderob och outfits. Josefine och hennes familj bor vid Atens riviera, men är man gift med en fotbollsspelare kan det svänga snabbt och bära av på nya äventyr i ett nytt land! Förfrågningar om samarbeten mailas till: alicia.sternin@aller.comARKIVAnnons
Annons

Laddar